image
 |  2 9 Січня 2018 | 07:10

«Мох і болото»: у російську армію незаконно призвали 10 тисяч кримчан

З початку анексії півострова окупаційна «влада» незаконно призвала в збройні сили Російської Федерації близько 10 тисяч жителів Криму.
Про це повідомляє сайт «Вголос» із посиланням на «Кримську правозахисну групу».
Наголошується, що в минулому році окупаційна «влада» півострова істотно збільшили призов молодих людей в російську армію. Якщо в 2016 році їх було близько 3100, то в 2017 році - майже 5 тисяч.
Всього за період окупації в збройні сили РФ призвали приблизно 10 000 кримчан, - зазначили представники групи.

За відмову від служби в ЗС РФ жителям окупованого півострова загрожують штрафи, на них заводять кримінальні справи. У 2017 році за ухилення від служби в армії відкрили 4 кримінальні провадження, у трьох з яких вже винесли вирок.
Зокрема, кримчани Трош і Бахолдін були засуджені до штрафів у розмірі 25 тисяч рублів кожному, при цьому наявність судимості не звільнила їх від проходження обов'язкової служби в ЗС РФ.
Незаконно призваних кримчан відправляють служити на територію Росії. Так, із 2400 призваних восени минулого року 645 людей були відправлені на службу у військові частини за межами анексованого Криму.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити