image
 |  2 6 Січня 2019 | 21:20

У російських ЗМІ здійнялась істерика через Томос

Російські засоби масової інформації відреагували на підписання Томосу про автокефалію Православної церкви України: назвали нову церковну структуру України розкольниками та наголосили, що наслідки будуть катастрофічними. Пропагандистська машина працює безупину, на новинних каналах більшість телевізійних програм присвячені саме Українській православній церкві.

Кремлівські пропагандисти почали готуватися до дня підписання Томосу про автокефалію Православної церкви України заздалегідь. Вже з початку 2019 року російський глядач зміг побачити на екранах, що ж відбувається в Україні, - передає "24 канал". 

Промивати мізки російських глядачів пропагандисти почали серією документальних фільмів про православну церкву. Ледь не щогодини в ефірі каналу "Росія 24" виходив фільм або спецрепортаж, присвячений російському православ'ю та "страшному розколу". І цей нібито розкол переживають не лише православні, а й мусульмани в далекому Узбекистані. 

А от в самій Україні, якщо вірити пропагандистам, у Московського патріархату відбирають церкви, а над духовенством та вірянами чинять розправи. Російські журналісти транслювали інтерв'ю зі священиками РПЦ та показували безліч інфографік, у яких розповідають про славетну Російську православну церкву. 

"Константинопольський патріарх дуже образився на російську церкву через те, що вона не взяла участь в Критському соборі у 2016 році", – переконані у російських ЗМІ. 

Та, крім залякування своїх віруючих розколом, Кремль узявся ще й погрожувати Україні. Священнослужителі РПЦ неодноразово повторювали, що наслідки будуть катастрофічними, а речник Путіна Дмитро Пєсков узагалі заявляв, що Росія збирається захищати інтереси православних, як уже захищає російськомовних. 

Погрожують росіяни й Вселенському патріарху Варфоломію. Кажуть: за те, що надав томос Україні, його чекає страшний суд.

Проте ані залякуванням, ані брехнею на рішення Вселенського патріархату вплинути не вдалося. Томос Україна таки отримала. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні офіційно вручили Томос

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити