image
 |  9 24 Грудня 2020 | 18:36

У Рожищах стартував гурток «Юний журналіст»

У Рожищенській міській раді нещодавно відбулося перше засідання гуртка «Юний журналіст», ідейницею якого є класний керівник 8-Б класу Рожищенської школи №2, вчителька української мови та літератури Алла Новосад.

Про це йдеться на сайті Рожищенської міської ради.

8-Б клас дуже активний у плані життя громади. Учні неодноразово брали участь у благоустрої міста Рожище, благодійних акціях на підтримку воїнів АТО та ООС, людей, які потрапили у складні життєві ситуації.

Часто в класі проводять зустрічі з відомими письменниками, співаками, майстрами, цікавими людьми міста, району та області.

«Коли дізналися про конкурс ідей від Рожищенської міської ради, ініціативна група наших батьків вирішила написати проєкт, аби створити гурток «Юний журналіст. Перемігши у ньому, вдалося на умовах співфінансування, закупити ноутбук та фотоапарат. Сподіваємося, що теоретичні й практичні заняття будуть у пригоді не тільки учням 8-Б класу, а всім, хто мріє стати журналістом», - розповіла Алла Олексіївна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Луцька зруйнували пам'ятку архітектури (ФОТОФАКТ)

На прохання ідейниці гуртка ініціативу підтримали місцеві журналістки Ірина Зенц, Анна Карась та фотограф Володимир Ковалюк. За їх словами, гурток буде цікавим не тільки для юнаків та дівчат, які цілеспрямовано розглядають журналістику як майбутню професію, а й для користувачів соцмереж. Це допоможе правильно орієнтуватися в потоці новин та фейкових дезорієнтирів у ЗМІ. Для розвитку практичних вмінь планується залучати до навчання місцевих та обласних журналістів.

Зауважимо, на безкоштовне навчання запрошуються учні 8-10 класів. Гурток відкритий для охочих спробувати свої сили у журналістиці. Додаткова інформація та запис за номером телефону: 097-960-15-83 (Ірина).

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити