image
 |  0 9 Червня 2020 | 10:04

У Рожищі судили браконьєра, який під час нересту ловив у Стиру рибу

Суддя Рожищенського районного суду Іван Сіліч розглянув матеріали, які надійшли від Управління державного агентства рибного господарства у Волинській області, про притягнення до адміністративної відповідальності чоловіка, який займався браконьєрством у Рожищі.

Слухання справи відбулось 2 червня. Про це йдеться у постанові суду, - інформує Район.Рожище

Обвинувачений 7 квітня о 20:30 ловив рибу забороненими знаряддями власного виробництва на річці Стир в межах міста Рожище, неподалік вулиці Лермонтова, у заборонений нерестовий період.

Підсудний зловив одного ляща, три окуні, п'ять пліток, одну плоскирку. У результаті незаконного вилову чоловік завдав шкоди рибним запасам на суму 680 гривень.

У судовому засіданні обвинувачений вину у вчиненні правопорушення визнав. У вчиненому розкаявся та зобов'язався в майбутньому подібного не вчиняти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З території навчально-реабілітаційного центру в Рожищі вкрали туї (ФОТО)

Суддя постановив визнати чоловіка винним у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 85 Адміністративного кодексу та накласти на нього 340 гривень штрафу з конфіскацією в дохід держави забороненого знаряддя лову.

Окрім того, порушник заплатить в дохід бюджету міста Рожище завдані державі збитки в сумі 680 гривень за незаконний вилов водних живих ресурсів та 420 гривень судового збору на користь держави.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити