image
 |  2 14 Листопада 2017 | 07:07

У Мощеній старшокласників залучили до розвитку громади

Громадська організація «Асоціація підтримки та розвитку об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та органів самоорганізації населення» продовжує активну роботу з Люблинецькою громадою.

Про це повідомляють організатори.

2Наразі співпраця відбувається з майбутніми активістами та розбудовниками громади – з старшокласниками шкіл ОТГ. 10 листопада, у с. Мощена провели другий навчальний семінар на тему «Мої права та обов’язки у громаді де я живу». Нагадаємо, що навчання відбуваються в межах Школи громадської активності, яка включає комплекс заходів по напрацюванню і розробці Стратегії розвитку громади.

Робота з підлітками завжди цікава та плідна… Завжди є про що подискутувати і часом повчитися у молодих лідерів, - зауважила тренер заходу.

3Це була не перша зустріч у громаді і є вже попередні напрацювання по проблемам і можливостям громади. Проте, учасники зуміли згенерувати нові напрями та ідеї, які, на їх думку, варті уваги, щоб включити їх до Стратегії розвитку. Усі пропозиції будуть зведені і опрацьовані, тому що кому як не мешканцям знати, що їм самим потрібно для кращого майбутнього.

4З числа найбільш активних учасників семінарів будуть сформовані команди для участі у дискусіях на тему «Якби головою громади був/була я…». Дискусії мають стати черговим етапом трансформації учнів у життя громади, дадуть змогу відчути себе відповідальним за добробут мешканців та збагнути якими методами цього можна досягти та як діяти щоб бути почутими.

5Поряд з роботою та завданнями тренер семінару приділила чимало уваги особистісному розвитку підлітків та їх можливостям: розповіла про ресурсні центри, про можливості для членів громадських або волонтерських організацій, про програми молодіжних обмінів, про тренінги та гранти тощо.

Семінари відбуваються в межах реалізації проекту «Громадська участь як основа системного розвитку громад», що реалізується ВОГО «Асоціація підтримки та розвитку об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та органів самоорганізації населення» за фінансової підтримки ПРООН.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити