image
 |  2 20 Лютого 2019 | 09:28

У селі на Горохівщині вперше молилися українською мовою

У Свято-Георгіївському храмі села Піски Берестечківського благочиння відбулася перша служба українською мовою, на яку прийшло близько сотні прихожан.

Про це повідомляє Район.Горохів

У неділю, 17 лютого, богослужіння очолив ієрей Михайло Пшеничка, який приїхав із Львівщини.

Нагадаємо, парафію Свято-Георгіївського храму офіційно прийняли до ПЦУ. Відповідне розпорядження громада отримала 8 лютого. А 16 лютого прихильники ПЦУ відкрили опечатаний храм. 

Як пройшло перше богослужіння, розповів Район.Горохів отець Михайло Пшеничка. 

«Перша служба сподобалася, люди задоволені також. Гарно помолилися, подякували Богу за те, що Господь допоміг нам знову молитися в цьому гарному храмі українською мовою. У храмі, який 150 років не закривався. У ньому навіть за радянських часів служилася літургія», – каже отець Михайло. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд готовий через суд припинити діяльність УПЦ МП, якщо вона не змінить назви

А також, як розповів Район.Горохів місцевий житель Олег Дергай, прихильники московського патріархату влаштували альтернативну службу біля «фігури», тобто хреста, що поряд з церквою. Там зібралося близько 30 учасників, з яких восьмеро – жителі Пісків. 

Прихожани, які мали забрати з храму «подарунки», поки не з’являлися. Особисті речі забрав тільки попередній настоятель отець Богдан, який взяв облачення і деякі книги – служебник, требник тощо. «Дещо забрав раніше, видно, готувався до того, що храм будуть зачиняти», – розповів отець Михайло. 

Ієрей Михайло Пшеничка, який у майбутньому стане настоятелем храму (офіційного представлення поки що не було), народився 21 липня 1991 року в селі Трудовач Золочівського району Львівської області. До цього часу проживав на Львівщині, служив у Херсонській єпархії (храм святої мучениці Олександри у Херсоні). Запросив отця Михайла у Піски керуючий Горохівським деканатом протоієрей Андрій Сидор. 

У Пісках для священика вже шукають хату, куди він зможе переїхати на постійне місце проживання. Поки що він буде служити в суботу і неділю, а надалі й у будні дні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити