image
 |  2 13 Липня 2020 | 11:59

У селі на Волині місцевій владі байдуже на ріст отруйного борщівника (ФОТО)

На Волині між селами Копилля та Боровичи на узбічі росте отруйний борщівник Сосновського.

Про це «ВолиньUA» інформують очевидці.

Так, узбіч дороги, між селами Копилля та Боровичи росте небезпечна, отруйна рослина. Борщівник Сосновського захопив великий проміжок території вздовж дороги, якою щодня їздять селяна на свої городи.

Рослину варто було скосити ще навесні, зараз зонтики борщівника надто високі. Але чомусь цього не зробили. Старости сіл Боровичи та Копилля не помічають цієї небезпеки та не вживають дій для того щоб знищити рослину.

В цих місцях борщівник росте щороку, але місцева влада далі своїх кабінетів – не виходить!

Борщівник – на вигляд невинна рослина. Цвіте білими квітками в червні-липні. Однак саме незагрозливий вигляд борщівника і те, що під час дотику до нього шкіра не пече, стають причинами того, що люди отримують опіки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Твоє місто: показали, як виглядав аптечний посуд у ХХ столітті

Отруйним у рослини є все: стебла, листки і коріння. Навіть найменший контакт із рослиною під дією сонця може призвести до опіків. Прозорий водянистий сік рослини під дією ультрафіолетового (зокрема сонячного) випромінювання дістає токсичну властивість.   

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити