image
 |  4 30 Жовтня 2022 | 18:22

У селі на Волині московський піп судиться з батьком загиблої жінки-медика

У селі Обениж на Турійщині священник УПЦ МП Святослав Чижук судиться з батьком загиблої на війні медика Олени Созонюк.

Про це повідомила сестра загиблої Ольга Созонюк у Фейсбуці.

Зі слів дівчини, священник звинуватив її батька, що буцімто через нього втратив церкву і тепер через суд намагається отримати гроші. Церква цього села нещодавно перейшла до ПЦУ.

Наразі тривають судові засідання. Наступне заплановане на 3 листопада.

Ольга Созонюк розповіла, що священник заявив, нібито її батько побив його. Проте у нього не було ні побоїв, ні синців.

«Священник сказав, що ми отримали гроші за мою сестру Созонюк Олену, яка загинула на війні, то можемо заплатити. Коли Олена була жива і приїхала в село останній раз, він до неї сказав: «Ти ще жива?! Вона особисто мені казала це при житті! Ким треба бути, щоб таке сказати?! Тепер він судиться з моїм батьком. Сказав: «Ти ж за доньку отримав гроші, можеш мені і виплатити, я ж не боюся нікого і нічого навіть Бога!» – розповіла сестра загиблої.

Дівчина розповіла, що влітку священник вдарив по голові побратима сестри, який був після після контузії, і кричав: «Я рускій поп, вдар мене, я ж за рускій мір».

«Моя сестра загинула за Україну, а тут з членів її сім’ї «рускій поп» хоче нажитися грошима. В неї дитина сиротою лишилася. Чижук жив у селі уже 20 років і чудово знає, що мій батько після війни в Афганістані емоційний, але і далі таке робить, і називає себе священником. Як люди далі можуть до нього ходити, копати йому картоплю і прославляти руского попа, коли в Україні війна?», – ділиться Ольга.

За інформацією ВСН, наразі Ковельський міськрайонний суд розглядає дві кримінальні справи, де потерпілим є згаданий Святослав Чижук.

Василя Созонюка обвинувачують у завданні йому легких тілесних пошкоджень, а в іншій справі Валерія Зубчука - у побоях та мордуванні.

28-річна бойова медичка 14 ОБМр Оленою Созонюк загинула на війні 3 вересня, рятуючи життя побратимів. Вона стала до лав українського війська ще у 2015 році. 8 вересня її поховали у селі Обенижі Ковельського району.

У військової залишилася трирічна донечка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали як служать захисники волинського кордону

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити