image
 |  0 22 Січня 2019 | 08:15

У селі на Волині прихильники ПЦУ змінили замки та обрали нового старосту

У церкві села Кримне Броницької сільради Камінь-Каширського району на Волині прихожани храму, які підтримали перехід до ПЦУ, вже змінили замки у церкві.

Про це розповів голова Броницької сільради Петро Кошелюк, повідомив Район.Камінь-Каширський. 

Нагадаємо, раніше більшість прихожан храму села Брониця проголосували за перехід до ПЦУ. На збори приїхав також митрополит Луцький та Волинський УПЦ МП Нафанаїл. Він почав правити молебень, втім, прихильники ПЦУ вийшли із храму.  

На церковному подвір’ї вони співали колядки. Також проголосували «за» перехід до ПЦУ. У цей час меншість лишилась у храмі з Нафанаїлом. 

Пізніше в УЦП МП заявили, що віряни не підтримали перехід до нової церкви. 

«Священик Сергій Голодюк забрав з храму усі необхідні йому речі, прихожани замінили замки, щоб більше нічого не виносилося, і вирішили, що варто запломбувати входи до церкви. Поліція це і зробила», – висловився він. 

Церковна громада одразу обрала старосту церкви та членів першої двадцятки. Ці люди поки що і займатимуться оформленням усіх потрібних документів для приєднання до ПЦУ. 

«Отець Сергій бачив, що до нього на освячення води прийшло лише близько двадцяти осіб, а більша частина селян, кілька сотень, все ж не бажають, щоб у них правив «московський батюшка» і щоб церква була «московською. Тож наступного дня батюшка забрав речі», – підсумував сільський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині ще одна громада перейшла до ПЦУ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити