image
 |  4 24 Травня 2019 | 21:07

У селі на Волині регулярно обкрадають кладовище

В селі Прилуцьке з кладовища злодії крадуть метал, хрести на могилах та металеві огорожі. Останнім часом відбуваються неодноразові крадіжки тільки нержавіючих металів, хрестів, загорож.

Про це повідомив на сторінці Прилуцької громади у "Фейсбуці" голова громади вулиці Гущанської, що у Луцьку Володимир Маць.

Автор допису розповідає про нещодавній інцидент, коли люди замовили на пам'ятник хреста з нержавіючого металу. 21 травня майстер встановив хреста на стелу, а наступного дня прийшли люди на цвинтар та побачили, що хреста немає. Після чого відразу викликали поліцію та написали заяву, зафіксували цей факт.

Цього ж дня на кладовищі трапився ще один неприємний інцидент: неподалік від тієї могили, де вкрали хрест – вандали розбили та понищили загорожу з нержавіючого металу.

Чоловік зателефонував людям, які доглядають за цією могилою, вони приїхали і також викликали поліцію та вже вдруге написали заяву в поліцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинський підприємець розлив хімікати на вулиці, де бавляться діти (ФОТО)

На думку Володимира Маця, проблема в тім, що на кладовищі немає охорони.

"На таке велике кладовище потрібно "сторожів" три-чотири, також потрібне приміщення, щоб в негоду від дощу, охоронці могли сховатись", – висловлює думку лучанин.

Щоб це зробити, потрібно щоб Прилуцька сільська рада виділила кошти, аби платити заробітні плати, збудувати приміщення, а таких грошей, як зазначає автор, в сільській раді та комунальному підприємстві "Громада Плюс" поки немає.

"Якщо гроші з'являються, то вони ідуть на вивіз сміття, на тверде покриття дороги кладовища, косіння трави кругом кладовища, а також центральні доріжки цвинтаря й тому подібне", – зазначає голова громади вулиці Гущанської.

На його переконання, у цій ситуації є лише один вихід: писати звернення до Прилуцького сільського голови, щоб він на депутатську бюджетну комісію та сесію виніс це питання та звернення, бо сам голова і керівник комунального підприємства "Громада Плюс" не в праві без погодження депутатів вирішити це питання.

Володимир Маць закликав мешканців Прилуцького писати звернення голові Прилуцької сільської ради та реєструйте його. Він, як голова громади вулиці Гущанської, що в місті Луцьку, також обіцяє написати звернення від себе та від своєї громади, щоби разом вирішити цю проблему.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити