image
 |  7 10 Квітня 2021 | 14:42

У селі на Волині сплачуватимуть добровільні внески на благоустрій кладовища

У четвер 8 квітня відбулися збори селян – мешканців села Ласків, Володимир-Волинської громади.

На зборах були присутні жителі села, секретар Володимир-Волинської міської ради Іван Юхимюк, депутатка Володимир-Волинської міської ради Юлія Крижановська та поліцейський офіцер громади Андрій Грицюк, йдеться на сторінці Ласківський старостинський округ у facebook.

Найважливіші питання порядку денного – благоустрій прибудинкових територій та впорядкування кладовища.

Староста села Тетяна Шейчук коротко ознайомила присутніх з правилами благоустрою, які діють на території громади. Також наголосила на тому, що вивіз сміття у громаді здійснюється централізовано, попросила жителів з відповідальністю до цього поставитися та не створювати стихійних сміттєзвалищ на території села та за його межами.

Також було озвучене прохання до власників житлових будинків навести лад на прибудинкових територіях, не допускати скупчення будівельних (пісок, щебінь, цегла, ліс) матеріалів, тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громаді на Волині лісники порізали дуби, аби зробити дорогу (ФОТО)

Говорили також про собак, які гуляють вулицями села. Згідно з правилами, власники тварин зобов’язані не допускати утримання та вигул собак у місцях загального користування.

Поліцейський офіцер громади Андрій Грицюк розповів присутнім про адміністративну відповідальність та штрафи, котрі загрожують громадянам, які не будуть дотримуватися правил благоустрою, ознайомив присутніх з новими штрафами за спалювання.

Також на зборах селян встановили розмір добровільного внеску на благоустрій кладовища в розмірі 20 гривень щомісяця з кожного двору, або 240 гривень за рік.

На зборах також вирішили в суботу 17 квітня провести толоку на кладовищі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити