image
 |  29425 13 Січня 2024 | 23:31

У селі на Волині вантажівки зруйнували щойно відремонтовану дорогу

Дорогу в селі Муравище Ківерцівської громади зробили кілька років тому. Проте нині місцевим жителям не подобається, що нею їздять вантажівки зі щебенем, який возять для облаштування лісової дороги в місцевому лісництві. Люди кажуть: поки лісівники облаштовують собі дорогу, нищать їхню – сільську.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу Аверс.

Відео журналістам надіслав житель села Муравище Сергій. Чоловік разом з іншим небайдужим мешканцем зафільмували стан дорожнього покриття. Кажуть: покриття вулиці почало руйнуватись тоді, коли місцевий лісгосп став возити щебінь, яким вимощують лісову дорогу.

«Асфальт тоненький, під низом камінь. Просто 40 тонн іде машина – земля трясеться. Сьогодні війна і вкласти купу грошей туди... Я – учасник бойових дій, тільки звільнений. Мені соромно дивитися, що кошти витрачаються в нікуди. Я думаю, машинки дві – це можна купити дрона», – говорить Сергій.

І такої думки у селі не лише пан Сергій. Інші селяни також стверджують, що дорогу розбили вантажівки, які возять щебінь до лісу.

Люди припускають, що після того, як лісівники зроблять собі дорогу в лісі, то жителям нею користуватись буде зась. Місцеві не розуміють, чому б лісгоспу не возити щебінь через дорогу сусіднього Звірівського господарства. У самому ж лісництві пояснюють: в них є наказ від ДП «Ліси України», відповідно до якого в певному кварталі Муравищенське лісництво має зробити капітальний ремонт лісовозної дороги.

Кажуть: в цю пору ваговози не можуть доїхати до місця призначення іншими дорогами.

«Перш ніж ці роботи починали, був зроблений проєкт, були взяті всі дозвільні документи. Виконуючи ці роботи, теж було прораховано, що на цей проєкт буде доставлятись матеріал, в тому числі і щебінь. Відповідно користуємося під’їзними шляхами, які проходять через село Муравище. Іншої дороги немає», – стверджує заступник директора філії «Ківерцівське лісництво» Руслан Мельник.

Лісник запевняє: авто, які возили матеріал, не були перевантаженні, це відображено і в товаро-транспортних накладних. Обіцяють, що зроблена лісова дорога буде доступна для всіх.

Як розповів староста Сокиричівського округу, куди входить Муравище, вулицю Центральну в цьому селі відремонтували кілька років тому. Від її мешканців на ім’я старости за останні дні надійшло чимало звернень про те, що вантажівки, зокрема ті, які везуть щебінь, руйнують їх дорогу.

«В першу чергу я зв’язався з керівництвом ДП «Ківерцівське лісове господарство». На щастя, є комунікація, мені пообіцяв директор, що як тільки сприятимуть погодні умови, то за свої кошти дорожнє покриття відремонтують», – розповів староста Сокиричівського округу Валентин Федорук.

Коли завершать облаштування лісової дороги – лісівники прогнозувати не беруться. Коли ж відремонтують пошкоджену ваговозами вулицю для селян? Кажуть: тут треба чекати сприятливих для цього погодних умов.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити