image
 |  2 28 Квітня 2020 | 13:36

У селі на Волині виготовляли сурогат в жахливих антисанітарних умовах (ФОТО)

Працівники податкової міліції Волині під процесуальним керівництвом прокуратури області припинили діяльність підпільного цеху по виробництву фальсифікованих алкогольних напоїв під виглядом відомих торгових брендів.

Про це інформують в ГУ ДФС у Волинській області.

Податківці з’ясували, що житель одного з сіл Ківерцівського району організував цех із виробництва фальсифікованої алкогольної продукції в одному з приміщень власного обійстя. Весь цикл «виробничого процесу» відбувався в жахливих антисанітарних умовах та з сировини невідомого походження. Правоохоронці припускають, що зловмисник збував сурогат через дрібні торгові точки Ківерцівського та Луцького районів.

В ході проведення санкціонованого огляду за місцем виробництва та зберігання фальсифікату правоохоронці виявили майже 1000 літрів підробленого алкоголю розлитого в тару типу «bag in box» та скляну тару відомих торгових брендів. Також виявлено та вилучено майже 200 літрів рідини з характерним запахом спирту, з якої виготовляли сурогат. За попередніми оцінками вартість підакцизу становить 300 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку ще одне підприємство не зупиняло своєї роботи в час карантину

В ГУ ДФС повідомляють, що даний захід проведено в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за ч.1 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та ч.1 ст. 199 Кримінального кодексу України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів). Відповідальність за вказані злочини передбачає накладення штрафу в розмірі від п’яти до десяти тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів та позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Загалом з початку року податковою міліцією Волині з незаконного обігу вилучено близько 5 тонн фальсифіковано алкогольної продукції, понад 3 тонни спирту. При цьому, викрито та ліквідовано п’ять підпільних виробництв алкогольного фальсифікату.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити