image
 |  2659 9 Серпня 2024 | 23:31

У селі на Волині взялися будувати каплицю московського патріархату

У селі Чорніїв Турійської громади Ковельського району неподалік храму Православної церкви України будують каплицю УПЦ московського патріархату. Віряни ПЦУ, яких у селі переважна більшість, вважають це неприпустимим, до того ж у час війни з росією.

Село невелике, тут мешкають близько сотні людей. За УПЦ МП – лише кілька сімей.

Моя дитина воювала у 2014 році. Я сама його лікувала і витягувала. Тепер моя дитина знову на війні. Де вона буде, я не знаю. Вставати рано і дивитися на це мені дуже боляче – говорить місцева жителька Наталя.

Люди незадоволені. Я розумію, що є різні віросповідання, але підтримувати країну-агресора… Тут слова зайві – додає її односельчанка Світлана.

Чорніївська громада офіційно приєдналася до ПЦУ 14 квітня 2022 року без жодних проблем. Правда, священник із ними не перейшов. Навіть перше освячення паски прихильники московського патріархату проводили ще на подвір’ї церкви. Але коли віряни МП і далі хотіли служити в сільському храмі, релігійна громада ПЦУ виступила проти.

Детальніше - у сюжеті 12 каналу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити