image
 |  2 4 Вересня 2021 | 19:55

У селі неподалік Луцька каналізували ФАП (ФОТО)

У селі Романів у приміщенні ФАПу облаштували внутрішнє водопостачання холодної та гарячої води та каналізацію.

Про це повідомляють у пресслужбі Підгайцівської сільради.

Зі слів старости Віктора Ковжука, приміщення медзакладу звели більше 40-ка років тому, спочатку там було водопостачання, але система давно вийшла з ладу, тому фельдшерсько-акушерський пункт багато років діяв без води.

Аби вирішити цю проблему, староста звернувся у Підгайцівську сільську раду, адже водопостачання у часи пандемії - це не лише вимога часу, а й покращення умов для надання медичних послуг.

Валентина Оліянчук фельдшеркою у Романові працює два роки. Каже, що обслуговує 860 пацієнтів, а ще поруч села Новокотів, Ботин та Верхівка. Роботи не бракує, оскільки села Романівського старостинського округу – активні, тут є великий дитсадок, школа, фермерське господарство.

Лікарка тішиться, що нарешті у ФАПі буде тепла вода і сподівається, що ще вдасться замінити у кабінетах «вагонку» на керамічну плитку, привести до ладу сусідні кабінети.

Днями тут проклали труби водопостачання та каналізації, встановили бойлер, замінили рукомийники та унітаз.

Приміщення ФАПу – просторе, має чимало кімнат. Раніше тут мав практику стоматолог, речі якого досі зберігаються в одному із кабінетів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинські прикордонники виявили у вантажному вагоні українця, який нелегально їхав до Польщі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити