image
 |  5 30 Липня 2019 | 16:47

У селищі на Волині люди вимагали повернути лікарів до їхнього медзакладу

Мешканці Голоб їздять на прийом до лікарів до Ковеля, хоча в селищі діє районна лікарня. Про це Суспільному розповіла жителька Голоб Зоя Голубова. Біля селищної ради півсотні людей вимагали від представників місцевої влади та керівників Ковельського медичного об’єднання повернути лікарів до їхнього медзакладу.

Зоя Голубова каже: обурена медичною реформою через те, що в Голобській районній лікарні тепер відсутні вузькопрофільні спеціалісти. Прийом у них відбувається тут двічі на місяць, тому люди з об’єднаної громади їдуть лікуватися до райцентру. Це – 30 кілометрів від селища.

Зоя Голубова, жителька смт. Голоби: «Немає чергового лікаря ввечері, немає постійних лікарів. Лікарів привозять. А в мене, якщо нога болить, - їхати в Ковель. Чи зможу я в 73 роки заїхати туди?Ми хочемо, щоб нам лікарню, яка вона була, в такому статусі із ліжкомісцями і лікарями повернули назад.»

О 9-й ранку біля селищної ради у Голобах зібралося п’ять десятків людей. Місцеві прийшли з’ясувати, коли в лікарні з’являться вузькопрофільні спеціалісти-медики. Мама трьох неповнолітніх дітей Ірина Сех каже, що медогляди вони змушені проходити у Ковелі.

Ірина Сех, жителька смт. Голоби: «В мене 6-річна дитина в Ковелі під час медогляду вмліла, кров з носа йде. Діти не витримують цього медогляду. За день його нереально пройти. Це і кошти великі, і важка дорога, і час. Як в країні, яка на 1 місці по онко, щоб не було в селищі, яке обслуговує 10 000 населення, гінеколога. Він приїжджає до нас раз на місяць. Люди не хворіють по датах, так само дітки хворіють сьогодні-завтра-післязавтра. Лікарів в Голобській лікарні немає.»

Читайте також: Вражаючі кадри: на Волинському кордоні кілометрові гори сміття (ВІДЕО)

Із протестувальниками зустрілися Голобський селищний голова Сергій Гарбарук і представник Ковельського територіального медичного об’єднання Олег Кубій та голова районної ради Андрій Броїло.

Головний лікар Голобської районної лікарні Геннадій Давидюк каже: тут обслуговують пацієнтів із понад 2-х десятків навколишніх сіл. В лікарні працює 2 відділення – терапевтичне і педіатричне.

Геннадій Давидюк, головний лікар Голобської районної лікарні: «Спеціалісти вузькопрофільні як часто до вас приїжджають? – Раз на місяць, якщо треба, то два рази. Від потреби. – Цього достатньо? – Я думаю, що так. Зараз трохи більше людей, бо йдуть медогляди, а так – достатньо. В нас проблем немає.»

Детальніше - у сюжеті UA:Волинь.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити