image
 |  7 13 Серпня 2021 | 23:01

У селищі на Волині незаконно зупинили роботу автобусної станції

Керівництво ПрАТ «Волинське обласне підприємство автобусних станцій» незаконно зупинило роботу автобусної станції в смт Іваничі.

Про це інформують на сайті селищної ради.

Керівництво автостанції станом на сьогодні не надали жодного листа про офіційне закриття автостанції, хоча автостанція не функціонує ще з березня 2020 року. Введення у державі карантинних заходів у 2020 - 2021 роках не передбачало зупинки роботи автостанцій. Однак в порушення чинного законодавства керівництвом ПрАТ «ВОПАС» було зупинено роботу автостанції в смт Іваничі, тим самим створено незручності для жителів не тільки Іваничівської територіальної громади, а й інших громад району та області.

На автостанції відсутній графік руху пасажирського транспорту, який має постійно оновлюватись. Також відсутні елементарні умови для очікування пасажирів як у приміщенні, так і на прилеглій території.

Безпосередню відповідальність згідно законодавства за якість та безпечність послуг, доступність, технічний та санітарно-гігієнічний стан споруд на території автостанції несе керівництво ПрАТ «ВОПАС».

На зустрічі заступник начальника служби автомобільних доріг у Волинській області Ншан Антонян, старший інспектор управління патрульної поліції (відділ безпеки дорожнього руху) у Волинській області Василь Шпак, інспектор управління патрульної поліції (відділ безпеки дорожнього руху) у Волинській області Євгеній Липницький вказали на те, що з 2020 року їхні служби не було проінформовано про закриття автостанції.

Присутній начальник Володимир-Волинської автостанції Анатолій Лах не зумів пояснити присутнім причини тривалої зупинки роботи автостанції та створення незручностей для пасажирів.

Станом на сьогодні, зі слів заступника начальника служби автомобільних доріг у Волинській області Ншана Антоняна, враховано пропозицію селищної ради та передбачено в проектно-кошторисній документації будівництво двох павільйонів для розміщення пасажирів та на наступний тиждень розпочнеться капітальний ремонт дороги Нововолинськ-Іваничі-Павлівка на відрізку Благодатне- Іваничі.

В кінці серпня цього року розпочнуться тендерні процедури по капітальному ремонту дороги, яка проходить через смт Іваничі та у разі визнання переможця за сприятливих погодніх умов можуть розпочатись ремонтні роботи на відрізку вул. 8-го Березня та в районі колишнього РТП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку патрульні виїхали на виклик та виявили авто, яке було у розшуку

У підсумку зустрічі прийнято рішення рекомендувати Володимир-Волинській райдержадміністрації звернутись щодо здійснення перевірки діяльності автобусної станції в смт Іваничі та оцінки правомірності дій керівництвом ПрАТ «ВОПАС» по закриттю автостанції до департаменту інфраструктури Волинської облдержадміністрації, Державної служби України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпека), управління патрульної поліції у Волинській області, головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області.

Рекомендовано звернутись до ПрАТ «ВОПАС» щодо надання підстав припинення функціонування автостанції з березня 2020 року по даний час та надання заходів по забезпеченню умов перебування пасажирів, їх безпеки на території та в приміщенні автостанції.

У разі нереагування зі сторони ПрАТ «ВОПАС» щодо відновлення роботи автостанції та незабезпечення умов очікування пасажирів, відсутності інформаційних стендів з графіками руху пасажирського транспорту, органи влади будуть звертатись у Володимир-Волинську окружну прокуратуру для прокурорського реагування щодо забезпечення виконання вимог чинного законодавства у сфері пасажирських перевезень та роботи автостанції в смт Іваничі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити