image
 |  518 22 Квітня 2024 | 08:54

У селищі на Волині оновлюють дендропарк (ФОТО)

У дендропарку Шацького лісового коледжу висаджують молоді, декоративних дерева і кущі.

Про це інформують у пресслужбі коледжу.

В Шацькому коледжі реконструюють дендропарк коледжу.

З метою збільшення видового та якісного породного складу дерев дендропарку Шацького лісового фахового коледжу ім. В. В. Сулька розпочали висаджувати молоді дерева й кущі.

До співпраці запрошують випускників коледжу, всіх охочих, а також колективи державних установ, юридичних і фізичних осіб долучитися до участі у висадки власних-іменних дерев і зробити особистий внесок для покращення екологічного та естетичного вигляду дендропарку коледжу.

Кожен має можливість посадити своє власне дерево, яке буде внесуть до реєстру парку та підпишуть особистими даними про особу чи компанію, що здійснила посадку.

Нині студенти й викладачі коледжу під чітким керівництвом викладачів-спеціалістів (озеленення, дендрології, геодезії) Ольги Бражник, Наталії Рибчинської та Андрія Рибчинського поповнили колекцію нашого дендропарку (арборетум) новими видами порід.

Зокрема: проведена рядова посадка Гібіскуса (біля 100 шт.), Туї західної Брабант та Самшиту вічнозеленого; висаджені: Сакура канзан, Магнолія, Давидія обгорткова, Араукарія чилійська, Екзохорда кістоподібна, Церціс канадський (Юдине дерево канадське), Дерен жовтий, Дерен червоний, Секурінега кущиста, Вишня повстиста, Калина саржента.

Оновлений дендропарк буде допомагати розширювати та збагачувати знання студентів, виховувати почуття прекрасного, любові до природи рідного краю та шанобливе ставлення, бажання зберегти нашу планету від екологічних лих, охороняти й примножувати її багатства і красу, в тому числі особисто брати участь в оновленні дендропарку коледжу.

«Зробімо все, щоб наші діти та онуки дихали пахощами квітів, чули спів птахів, ходили по м'якій травичці, милувалися чудовими деревами й сходом сонця. Залишимо їм у спадок чисту, прекрасну, мирну нашу Землю», – закликають в коледжі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити