image
 |  0 22 Липня 2022 | 13:43

У семирічного хлопчика, який постраждав від вибуху у Вінниці 45 % опіків тіла

Семирічного Романа, який сильно постраждав під час ракетного обстрілу у Вінниці 14 липня, відправили на лікування у німецьку клініку.

Про це пише ВВС.

Хлопчик разом з мамою приїхав до Вінниці зі Львова в гості до бабусі з дідусем, повідомили в Першому медичному об'єднанні Львова.

На 14 липня мама записала Романа в клініку "Нейромед", коли влучила ракета. Мама хлопчика загинула, а хлопчик потрапив до лікарні у важкому стані. У нього 45% зовнішніх опіків, 35% - внутрішніх.

Батько дитини, Ярослав, залишився у Львові.

Після інформації про ракетний удар по Вінниці, він намагався додзвонитися дружині, але зв'язку не було.

Батько знайшов Рому у Вінницькій обласній лікарні. І лише три дні тому за результатами ДНК-експертизи дізнався про смерть 29-річної дружини Галини.

Стан Роми дуже важкий. Близько 45% опіків тіла - зовнішні, ще 35% - внутрішні. Вони настільки глибокі, що місцями навіть сягають кісток. Обгоріло обличчя, верхні та нижні кінцівки, дихальні шляхи.

До того ж, у Роми закритий перелом лівої руки та кілька уламків від снаряда у черепі.

Дитину перевезли до дитячої лікарні Святого Миколая Першого медоб'єднання Львова, а вже звідти - до Німеччини.

Там на Романа чекає ще низка медичних втручань, зокрема пересадка шкіри та пластичні операції.

Як повідомив очільник Вінницької ОВА Сергій Борзов, окрім Роми, ще двох пацієнтів із опіками транспортували у Польщу - у Краків і Люблін.

Раніше стало відомо про смерть 20-річної дівчини, яка постраждала від ракетного удару російських військових по Вінниці минулого тижня.

Вона стала 26-ю жертвою обстрілу міста.

Як повідомив Сергій Борзов, Ольга Лисенко 14 липня через площу Перемоги поверталася додому від стоматолога. Тоді вона отримала 98% опіків тіла. Увесь цей час за її життя боролися лікарі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові рашисти обстрілюють густонаселений район

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити