image
 |  0 21 Жовтня 2020 | 08:32

У середу зpанку в Україні пройдуть масові акції на підтримку легалізації медичної марихуани

Тоді як Офіс Президента порахував, скільком українцям необхідний доступ до медичного канабісу, в середу, 21 жовтня, в більш ніж 10 містах України пройдуть акції «Право на медичний канабіс», присвячені легалізації медичних наркотиків.

Як передають «Українські Новини», про це йдеться на сторінці громадської організації «Українські Студенти за Свободу» в соціальній мережі Facebook.

Організатори акції звертають увагу на той факт, що понад 2 млн хворих в Україні потребують лікарських препаратів на основі медичної марихуани. Йдеться про людей з онкологічними захворюваннями, епілепсією, депресією, безсонням, виразками шлунка і низкою інших патологій.

Зазначається, що ще у 2019 році було розроблено законопроєкт про використання медичного канабісу в Україні. Він був підтриманий комітетом Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин. Проте парламент так і не розглянув документ.

У середу, 21 жовтня, в 12 містах України на 09.00 заплановано проведення акції «Право на медичний канабіс».

«Ми покажемо владі, що українське суспільство підтримує легалізацію медичного канабісу та вимагає якнайшвидше розглянути і затвердити відповідний законопроєкт», - йдеться в повідомленні організації.

Так, активісти мають намір провести акції в таких містах:

Маріуполь;

Чернігів;

Чернівці;

Тернопіль;

Дніпро;

Львов;

Полтава;

Житомир;

Луцьк;

Суми;

Харків;

Одеса.

Як повідомляли «Українські Новини», раніше Президент Володимир Зеленський анонсував проведення в день місцевих виборів, 25 жовтня, загальноукраїнського опитування, одним з питань якого стане ставлення українців до легалізації в країні медичного канабісу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині СБУ блокувала діяльність call-центру, який крав кошти з банківських рахунків в Україні та за кордоном

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити