image
 |  2 26 Липня 2020 | 18:20

У Севастополі висихає Чорноріченське водосховище, окупанти шукають воду (ФОТО)

У Севастополі стрімко міліє Чорноріченське водосховище через що окупаційна влада змушена організовувати пошук підземних джерел води.

У Байдарській долині, де розташоване основне джерело водопостачання Севастополя, площа водного дзеркала значно зменшилася за останні півтора місяці, — інформує "Крим.Реалії".

У Чорноріченському водосховищі оголилися острівці, вода відступила від дамби приблизно на сто метрів. 

Жителі розташованого в Байдарській долині села Павлівка розповіли, що за останні кілька десятиліть "так сильно водосховище ніколи не міліло", а також що повністю пересохли річки Бага, Арманка, Узунджа і дрібні притоки річки Чорної.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: При форсуванні Керченської протоки затонула російська бронемашина БРДМ-2 (ВІДЕО)

Напередодні окупаційна влада Севастополя повідомила, що департамент міського господарства організовує пошук підземних джерел води, щоб забезпечити населення питною водою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупаційна «адміністрація» Севастополя не може приховати рекордного приросту COVID-19

Раніше голова російського "уряду" Севастополя Михайло Развожаєв констатував, що в Чорноріченському водосховищі майже вдвічі знизився запас води в порівнянні з минулим роком. За його словами, в критичній ситуації місто може перейти на подачу води за графіком.

Нагадаємо: в окупованому Криму слідом за верхів'ями висохла серединна частина Білогірського водосховища, а сусіднє Тайганське водосховище може пересохнути вже восени.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лише на третій день у Криму знайшли тіло 3-річного сина політв’язня

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити