image
 |  5 21 Липня 2021 | 19:52

У Шацьку на ринку продавали рибу без документів

У період з 12 по 19 липня 2021 року Волинський рибоохоронний патруль задокументував 13 порушень природоохоронного законодавства. Так, складено шість протоколів за порушення Правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП), чотири – за грубі порушення правил рибальства (ч. 4 ст. 85 КУпАП), одне – за продаж заборонених знарядь лову (ч. 1 ст. 85 КУпАП) та одне – за незаконний збут водних біоресурсів (ч.1 ст. 88-1 КУпАП). Крім того, оформлено один акт виявлення та вилучення безхазяйного майна.

Про це інформує Рибоохоронний патруль Волині.

«За даний період по трьох справах на порушників накладено 306 грн штрафів, . Збитки, завдані рибному господарству України, склали 1 747 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 5 кг водних біоресурсів. Також вилучено 8 од. заборонених знарядь лову та ще 5 од. – за актами безхазяйного майна», - повідомив заступник начальника управління-начальник відділу ОВБР «Рибоохоронний патруль» Сергій Починок.

Для прикладу, 16 липня під час перевірки потенційних місць незаконної торгівлі водними біоресурсами державні інспектори рибоохорони виявили незаконну реалізацію риби без відповідних дозвільних документів. На ринку у смт Шацьк Шацької ТГ Ковельського району викрито громадянина, який здійснював незаконний збут риби сомик карликовий. Продавець не зміг надати документи, що підтверджують законність придбання та походження риби.

На особу складено протокол за ст. 88-1 ч. 1 КУпАП. Матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності.

Того ж дня під час обстеження оз. Пісочне, поблизу с. Мельники Шацької ТГ Ковельського району Волинської області виявлено безгосподарське майно. З водойми вилучено 5 од. сітних знарядь лову – ятерів. В сітках знаходилося 12 екз. сомика карликового. Водні біоресурси в живому стані повернено у водне середовище. Заборонені знаряддя вилучено, складено відповідний акт.

18 липня під час рибоохоронного рейду на меліоративному каналі, поблизу с. Колодії Маневицької ТГ Камінь-Каширського району Волинської області, викрито грубе порушення Правил рибальства. Так, громадянин здійснював вилов риби сітним знаряддям лову. Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони порушник не встиг завдати шкоди рибному господарству.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селі на Волині невідомі закидують сміттям ліс (ФОТО)

На особу складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП, матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності.

19 липня аналогічне порушення викрито на оз. Глибоке, поблизу с. Городок Прилісненської ТГ Камінь-Каширського р-ну на території заповідного урочища «Озеро Глибоцьке». Громадянин здійснював вилов водних біоресурсів за допомогою чотирьох сітних знарядь лову. Порушник встиг зловити рибу: 4 екз. карася сріблястого, 2 екз. щуки, 2 екз. окуня та 1 екз. краснопірки. Завдано шкоду, заподіяну порушенням законодавства про природно-заповідний фонд, на суму 1 747 грн.

На особу складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються для передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності та відшкодування завданих збитків. Заборонене знаряддя вилучено.

Волинський рибоохоронний патруль вкотре закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360 78 40.

Довідкова інформація

Нагадуємо, що хоч нерестова заборона закінчилась, але деякі обмеження на лов водних біоресурсів залишаються. Зокрема, рибу дозволено ловити з берега або човна, вудками всіх видів із загальною кількістю гачків не більше п’яти на рибалку та спінінгом. Крім цього, добова норма вилову риби на одну людину не повинна перевищувати 3 кг, а раків – 30 шт.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити