image
 |  0 15 Грудня 2017 | 18:31

У що готові інвестувати лучани із власних заощаджень?

Мало просто обзавестися заощадженнями. Мало "пахати" з ранку до ночі, щоб добре заробляти. Стати дійсно успішним і багатим можна, тільки якщо знати, куди вкладати гроші і мінімізувати ризики. Підсвідомо люди схильні до заощадження своїх коштів.
Часто ми задаємо запитання: Чому багато людей, які начебто непогано заробляють, ніколи не стануть успішними і багатими?
На мою думку, тому що вони навіть слова такого, як «інвестування», не знають. Все, що вони заробляють, вони тут же і спускають на одяг, їжу, телефони, розваги...
Звісно, що всі ці чотири пункти важливі для сучасного нормального життя, але тільки ними обмежуватися не можна. Є багато можливостей, коли би люди могли свої кошти вкладати у власні справи, ідеї, у свою освіту та розвиток себе як особистостей.
Так, у період із 27 листопада по 3 грудня 2017 року у мережі Фейсбук було проведено соціологічне опитування, у якому взяло участь 100 лучан. Серед запитань були такі: куди Ви вже «вкладали» власні заощадження? Який для Вас прийнятний термін окупності Ваших інвестицій?

В опитуванні активнішими виявилися жінки – 52% з опитаних, у порівнянні, чоловіки – 47%.



На думку більшості респондентів, інвестування доступне тільки людям із високим доходом.  Ще 12% не знають, куди можна інвестувати.



На питання щодо оцінки свого фінансового стану 72% зазначили, що їх коштів вистачає на харчування та необхідний одяг, для дрібних побутових покупок. 18% може дозволити собі заощаджувати на купівлю житла чи нових меблів тощо.



Більшість зберігає кошти «під подушкою» - 46% опитаних, 22% - у валюті, і все менше людей вкладає у нерухомість – 8%.



Якщо вже інвестують, то очікують на відносно швидкі терміни окупності 75,5% опитаних респондентів, і лише 10,2% мають сподівання, що вже їх діти отримуватимуть плоди інвестицій.



Більшість із тих, хто взявяв участь в опитуванні - 42% - працюють за наймом у роботодавця, 14% - студенти, і 10 % - приватні підприємці.



Куди інвестувати свої заощадження? Більшість опитаних (40%) вважають, що потрібно вкладати у нерухомість, 38% - у іноземну валюту, і найменше, а це 8% - у антикваріат та мистецтво.



За результатами опитування, на превеликий жаль, більшість респондентів вважають, що інвестиції є недосяжними для них через рівень їхнього доходу.
Але все ж є частина лучан, які інвестують свої кошти у нерухомість, іноземну валюту. І ще менше наважується вкладати у власну справу. Більшість свої заощадження зберігає «під подушкою», не довіряючи банківській системі чи демонструючи незнання інвестиційного ринку.
Словом, друзі, інвестувати в наш час можна, однак потрібно для себе визначити потрібні напрямки. Політична та економічна криза в Україні - в будь-якому разі тимчасова, і вже сьогодні варто задуматися над своїм майбутнім.
Автор Ольга СИНИЦЯ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити