image
 |  7 19 Лютого 2023 | 15:21

У січні на Волині найбільше подорожчали овочі та послуги Інтернету

У січні на Волині найбільше подорожчали овочі та послуги Інтернету, які виросли у ціні на понад 9%.

Про це йде мова у звіті Управління статистики у Волинській області.

Споживчі ціни в області у січні 2023 року порівняно з попереднім місяцем загалом зросли на 0,7%, в Україні – на 0,8%.

На споживчому ринку області у січні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,9%. Найбільше подорожчали овочі (на 9,0%) та фрукти (на 3,2%). Підвищились ціни на м'ясо птиці, молоко, хліб, рибу та продукти з риби, макаронні вироби, безалкогольні напої, сметану на 2,5–0,3%. Водночас подешевшали сало, рис, масло, цукор, яловичина та телятина, кисломолочна продукція, продукти переробки зернових, соняшникова олія на 3,8–1,0%.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 1,6%, зокрема, тютюнові вироби – на 1,9%, алкогольні напої – на 1,3%.

Одяг і взуття подешевшали на 4,5%, у т.ч. одяг – на 5,1%, взуття – на 3,7%.

Ціни на транспорт знизилися на 0,8% за рахунок здешевлення палива і мастил на 2,4%. Водночас подорожчав проїзд у залізничному пасажирському транспорті на 1,1%.

Зростання цін у сфері охорони здоров’я на 5,1% відбулося за рахунок подорожчання амбулаторних послуг на 11,2%, послуг лікарень – на 7,4%, фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання – на 2,8%.

У сфері зв’язку ціни зросли на 0,7%, що пов'язано з подорожчанням інтернету на 9,2% та поштових послуг на 4,5%.

Зростання вартості послуг освіти на 1,3% зумовлено підвищенням плати за перебування дітей у дошкільних закладах на 12,3%.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити