image
 |  11 22 Грудня 2019 | 14:03

У січні розпочнуться масштабні перевірки закладів профосвіти, - МОН

У 2020 році Міністерство освіти проведе аудит 740 закладів професійної освіти, які нині працюють в Україні.

Про це повідомляє ТСН.

Перевірка закладів освіти стартує у січні. Після завершення аудиту буде складено рейтинг українських навчальних закладів.

Про це розповів заступник Міністра освіти і науки Петро Коржевський.

За його словами, перевірка буде складатися з двох частин - анкетування закладів та регіональних обговорень. Він пояснив, що основною метою аудиту є отримання інформації для визначення кращих закладів профосвіти, де потім сконцентрують ресурси держави.

«Необхідність аудиту в тому, щоб мати об’єктивний зріз серед працюючих закладів. Поставивши усіх в однакові умови оцінки, ми зможемо виявити найбільш спроможних та ефективних. Далі, проаналізувавши результати, ми надамо рекомендації місцевим управлінцям щодо організації роботи мережі. Як результат, конкурентні заклади зможуть отримувати більше ресурсів для розвитку і підготовки учнів», – сказав він.

Наразі МОН працює над анкетою, яку відправлять навчальним закладам. У ній буде виділено окремий технічний блок, а також блоки щодо співпраці з бізнесом, участі у міжнародних проєктах. Аудит стартує у січні 2020 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гуртожитки для усіх закладів професійно-технічної освіти стануть безкоштовними

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити