image
 |  457 27 Квітня 2024 | 08:28

У сільській церкві на Волині мироточать ікони і хрест

У церкві села Шклинь на Волині мироточать п'ять ікон і хрест. Миро настільки багато, що його збирають в окремі посудини. Ті ж, вважаючи його цілющим, змазують ним тіло, рани, а дехто навіть п'є. А нещодавно в селі заговорили про зцілення важкохворої дитини. Три ікони й хрест із розп'яттям у цій церкві замироточили ще на початку повномасштабної війни.

Відтоді, за словами священника, мироточення не припинялося. А вже цьогоріч краплі миро з'явилися ще на двох іконах, - йдеться у сюжеті 12 каналу, - пише ВСН.

Шклинь – невеличке село за 32 кілометри від Луцька. Службу в церкві тут чути на кожній вулиці.

У 22-му році – на початку повномасштабної війни – в цій сільській церкві одна за одною почали мироточити три ікони й хрест. Відтоді минуло більш як два роки, а з облич святих продовжує текти миро.

Краплі на іконах тоді першим помітив паламар Степан.

«Звідки воно береться, я не знаю. Але коли його отак підняти – бачите. Дуже багато витікає звідси – з-під розп'яття. Я дивлюсь на землю – калюжка. Піднімаю голову, а з Богородиці на іконі витікає миро», - каже паламар. 

Детальніше - у сюжеті.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити