image
 |  2 24 Квітня 2023 | 15:46

У "Слуг народу" поїхав дах від монополії на владу, - голова Волинської "Свободи"

У "Слуг народу" поїхав дах від монополії на владу. Днями група народних депутатів від партії Зеленського зареєструвала закон про кримінальну відповідальність за критику влади у соціальних мережах. Законопроєкт передбачає реальні терміни ув'язнення до 7 років з конфіскацією майна. Ще раніше інший "слуга народу" Веніславський, напевно після похмілля, пропонував розсилати українцям електронні повістки у "Дії". Поки українські воїни воюють на фронті проти російських загарбників, депутати з фракції "Слуга Народу" копіюють російські закони.

Про це на сторінці у facebook написав очільник Волинської "Свободи" Анатолій Вітів.

"Слуги народу" вирішили закрити людям рота і навіть відповідний закон для цього розробили. А щоб хоч якось обгрунтувати своє прагнення встановити диктатуру, приплели до цього національну безпеку. От тільки національна безпека - це не заборона вільно висловлювати свою думку.

Очевидно, народні депутати від партії президента мають погану пам'ять. Чи переплутали Україну з росією. 16 січня 2014 року Партія регіонів вже приймала закон, який забороняв людям збиратися більше, ніж утрьох. Пригадуєте, як на цю ініціативу відреагували українці? І де зараз Партія регіонів? Впевнений, що наше суспільство не сприйме нової спроби збудувати у нас авторитарну диктатуру.

Якби влада була мудрою, то розуміла б: здорова критика - це благо. Вона дозволяє тримати чиновників, міністрів, нардепів, президента у тонусі. Виправляти помилки, реагувати на проблеми. Але у Зеленського уявили, що влада - це небожителі, які поза критикою. Там так звикли до теплої ванни, до велелюдного захоплення і співання дифірамб, що бачать ворогами кожного, хто вказує на недоліки і погану роботу.

Монополія на владу і штучне обмеження інформаційного простору - надто згубна звичка. Я припускаю, що "Слуги народу" дуже хотіли б перебувати при владі вічно. Жити в країні, де влада ніколи не змінюється, а народ покірно співає осанну можновладцям. Де у телевізорі показують тільки те, що подобається Офісу президента і правлячій монобільшості. Але хочу їх розчарувати: в Україні це не пройде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського хочуть карати українців за критику влади у соцмережах

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити