image
 |  2 3 Червня 2020 | 22:24

«У списках кум, сват, депутат», – селяни про розподіл землі у Волинській громаді (ВІДЕО)

4 гектари землі у масиві “Мачули”, що у селі Кульчин Ківерцівського району, депутати Жидичинської ОТГ на попередній сесії розподілили на вісьмох людей. Сьогодні місцеві жителі та учасники АТО, які проти такого розподілу, прийшли на сесію сільської ради.

Житель села Жидичин Володимир Вітрук - опікун трьох своїх внуків. Чоловік розповів: двічі звертався до сільради про виділення йому земельної ділянки, після чого отримував відмови. За третім разом, з його слів, у сільраді його внука включили у перелік земельних питань, які розглянули сьогодні під час чергової 58-ій сесії Жидичинської сільради. 

"Я бачу по списках - брат, сестра, кум, сват получили по 50 сотих землі і хорошої землі", - розповідає житель села Жидичин Володимир Вітрук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як виглядає кладовище «Богданів»? (ВІДЕО)

Серед тих, хто отримав землю — депутат Жидичинської ОТГ Роман Скорупський.

"Ми хочемо зберегти для села цю земельну ділянку і на цьому місці викопати ставок для села, зарибити, щоб люди ходили і ловили рибу", - каже депутат.

На сесію прийшли жителі громади, учасники АТО/ООС і їх рідні.

"Якщо є земля в Жидичинській ОТГ, то її треба віддати тим пацанам, які кров проливали, для них та земля. Потрібно щоб тут жили, сім’ї створювали", - каже голова ГО “Спілка воїнів АТО Волині” Олександр Серватович.

Сільська голова Жидичина Галина Матвіюк на закиди односельчан та АТОвців каже: заяву про отримання землі мають однакове право подавати як депутати так і представники сільської ради.

"У нас неупереджене ставлення до депутатів, до працівників сільської ради. Працівники сільської ради — це єдині працівники, які працюють на громаду. Тому що решта проявляє пасивність. То чому пасивному жителю ми повинні надати земельну ділянку, який не вийшов на жодну толоку, сидить на дивані і лише пише щось у фейсбуці?" - пише Жидичинська сільська голова Галина Матвіюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Камінь-Кашиpщині кpадій лісу спиляв сосни в рекреаційному пункті «Ситчі» (ФОТО)

Охочих отримати землю поблизу Луцька є чимало — сказав депутат Жидичинської ОТГ Володимир Перчук. Тому, за його словами, депутати мають намір ініціювати жеребкування на отримання землі.

Чергова 58-ма сесія Жидичинської сільської ради сьомого скликання сьогодні завершила роботу. Під час засідання депутати розглянули більше 170 питань. Зі слів обранця громади Валерія Шевчука, депутати виділили землю внукові жителя села Жидичин Володимира Вітрука.

Нагадаємо, 13 травня Уряд затвердив план територій Волині. До Луцька увійшли 10 громад, серед них і Жидичинська ОТГ, - розповідає Суспільне. Волинь.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити