image
 |  2 13 Червня 2020 | 22:48

У справі про хабар у $6 мільйонів НАБУ і САП з'явився слід Саакашвілі (ВІДЕО)

Керівництву НАБУ і САП пропонували хабар у розмірі $6 млн за закриття справи про причетність до заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Нацбанку, який видавався на підконтрольний олігарху-втікачу Сергію Курченку "Реал Банк", та їх легалізації.

Саме від Курченка отримував гроші теперішній голова Виконавчої ради реформ Міхеїл Саакашвілі, про що заявив 5 грудня 2017 року з трибуни Верховної Ради тодішній генеральний прокурор Юрій Луценко. 

В грудні 2017 року Генпрокуратура України спільно зі Службою безпеки оприлюднила перехоплені записи, де спілкуються Саакашвілі та Курченко. На них вони обговорюють план революції в Україні, а також "спонсорську допомогу" від соратника Віктора Януковича. Записи виявилися автентичними, - інформує OBOZREVATEL.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рекордний хабар у $6 мільйонів: з'явилися подробиці гучного затримання

Байден не причетний

Як заявив на брифінгу 13 червня керівник САП Назар Холодницький, кандидат в президенти США Джозеф Байден і його син Хантер не фігурують у справі ексміністра екології Миколи Злочевського, за закриття якого керівництву НАБУ і САП пропонували хабар у розмірі $6 млн.

У свою чергу, директор НАБУ Артем Ситник підкреслив, що справа про спробу дачі хабара на має політичного підтексту, і не потрібно робити навколо неї політичних спекуляцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський переписав італійську фірму на спонсорку «Слуги народу» (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити