image
 |  7 21 Травня 2020 | 19:26

У справі Шеремета змінили підозри: зняли «арійську расу», додали невідомих організаторів

Усім трьом підозрюваним у вбивстві журналіста Павла Шеремета змінили підозри – тепер слідство називає організаторами невстановлених осіб.

Про це йдеться в коментарі адвоката підозрюваної Юлії Кузьменко Тараса Безпалого "Українській правді".

Раніше поліція вважала організатором злочину музиканта Андрія Антоненка. Тепер він, як і лікар Юлія Кузьменко, за версією слідства, є виконавцями, військова медсества Яна Дугарь – пособником. 

Змінився також ймовірний мотив вбивства. Раніше правоохоронці говорили, що Антоненко "захопився ультранаціоналістичними ідеями" та "культивав величність арійської раси". Тепер поліція вважає, що невстановлені організатори діяли з особистих мотивів і "вирішили створити в суспільстві вкрай резонансну подію" для провокації акцій протесту. 

У свою чергу, мотиви підозрюваних нібито полягали в тому, що вони підтримували ідеї створення цієї резонасної події. 

Згідно з уточненою версією, Кузьменко лише підкладала вибухівку під автомобіль журналіста, але не активувала її, як ішлося раніше. 

Крім того, у справі фігурують "невстановлені особи", які нібито забезпечили підозрюваних вибухівкою. 

Також до підозр додали дві нові статті: про знищення майна (автомобіля, на якому їхав Шеремет) та незаконне зберігання зброї (вибухівки, яку підклали під авто). 

Строки досудового розлідування у справі встановлені до 12 червня. Адвокат Безпалий припускає, що найближчим часом може бути оголошено про завершення слідства. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинський «кіборг» закликав ветеранів АТО переходити до опору «заїжджим гастролерам»

Нагадаємо, що один із керівників "Української правди" Павло Шеремет загинув від вибуху вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль.

12 грудня 2019 року правоохоронці повідомили, що затримали 3 підозрюваних у вбивстві: лікарку й волонтерку Юлію Кузьменко, музиканта Андрія Антоненка, військову медсестру Яну Дугарь.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити