image
 |  0 19 Липня 2018 | 06:49

У США наголошують, що за аварію MH17 відповідальна Росія

США продовжують дотримуватися позиції, що Росія відповідальна за катастрофу авіарейсу MH17 у небі над Україною в 2014 році.
Про це заявила офіційний представник держдепартаменту Гізер Ноєрт, повідомляє "Інтерфакс-Україна". 
"Дозвольте мені вкотре наголосити: США покладають відповідальність за збитий авіалайнер MH17 на Росію", - сказала вона у відповідь на запитання журналістів про позицію Вашингтона з цього питання.
Ноєрт додала, що США підтримують діяльність Об'єднаної слідчої групи, що розслідує цю катастрофу.
Також вона нагадала про оприлюднену цього тижня заяву міністрів закордонних справ країн "Великої сімки" (G7), в якій міститься заклик до Росії співпрацювати зі слідством.
Як повідомлялося, "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН-17 Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), розбився у Донецькій області 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб, усі вони загинули.
Міжнародна команда з розслідування катастрофи літака "Боїнг" рейсу МН17 дійшла висновку, що лайнер було збито ракетою, випущеною із ЗРК "Бук", доставленого з території Росії.
В іншій доповіді Bellingcat опублікував фото "Бука 332", зроблене в парку техніки 53-ї бригади в селищі Маршала Жукова під Курськом, ймовірно, навесні 2013 року.
У Росії заявили що не варто довіряти розслідуванню групи Bellingcat.
24 травня міжнародна Спільна слідча група з розслідування збиття літака рейсу МН17 оголосила висновок, що малайзійський "Боїнг" було збито над Донецькою областю у 2014 році зенітно-ракетним комплексом "Бук", що прибув до України з 53-ї зенітної ракетної бригади збройних сил РФ, що розташована під Курськом.
Слідчі також опублікували відеозапис, на якому реконструйовано повний маршрут ЗРК з Росії в Україну.
Міноборони Росії причетність до катастрофи заперечує.
Уряди Нідерландів й Австралії поклали на Росію відповідальність за збиття малайзійського "Боїнга".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити