image
 |  160 8 Грудня 2023 | 17:14

У США сказали, коли можливі переговори України з рф

Сполучені Штати Америки та західні союзники докладають зусиль для того, щоб до кінця 2024 року Україна змогла вести переговори з Росією на вигідних для неї умовах.

Зокрема, роблять це постачанням зброї, сказав перший заступник помічника президента США з національної безпеки Джонатан Файнер під час виступу на Аспенському безпековому форумі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Очільник оборонного держпідприємства намагався нажитися на закупівлі обладнання для винищувачів (ФОТО)

"Нам би хотілося, щоб наприкінці наступного року українці опинилися на такій позиції, за якої Росії довелося б приймати рішення: сідати за стіл переговорів із прийнятними для України умовами, чи зіткнутися з набагато сильнішою Україною", - наголосив Файнер.

За його словами, Україна буде здатна розпочати новий наступ, оскільки спиратиметься на потужнішу промислову базу США та Європи, які нарощуватимуть потужності свого ВПК, а також самої України.

США також працюють над розвитком української оборонної промисловості. За словами Файнера, ці питання обговорювалися на конференції в американському міністерстві торгівлі за участю представників промисловості та уряду США, України та Європи.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити