image
 |  7 14 Травня 2020 | 23:09

У Старому місті продають автентичний будинок Лейзора Кришталка за 70 тисяч доларів

В історичній частині Луцька продають трьохповерховий цегляний автентичний будинок на вулиці Галшки Гулевичівни, 12а за 70 тисяч доларів.

У відповідь на звернення депутата від ВО «Свобода» Андрія Білана щодо наведення благоустрою довкола занедбаного будинку повідомляється.

Будинок, за адресою Галшки Гулевичівни, 12а, має історичну цінність. Він розташований на погості давньої вірменської церкви, збудованої у XVI столітті. Його архітектура репрезентує цегляний стиль у забудові Луцька кінця ХІХ – початку ХХ століть. Будинок збудував у 1920-х роках тодішній співвласник земельної ділянки Лейзор Кришталко.

В 2005 році будинок був приватизований на гр. Григоріченко П.М. В 2006 році на підставі звернення зазначеного громадянина та у зв’язку з 100% приватизацією, житловий будинок на вул. Галшки Гулевичівни, 12а був знятий з балансового обліку ЖКП No1 та переданий у власність гр. Григоріченка П.М. ( рішення МВК від 18.05.2006 No 184-1).

Даний будинок на балансі та обслуговуванні жодного житлово- експлуатаційного підприємства міста не перебуває.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Луцька прибрали хату-розвалюху, а територію обгородили парканом (ФОТО)

Згідно з інформацією наданою Головним управлінням Держгеокадастру у Волинській області та відповідно до Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна щодо об'єкта нерухомого майна, дані про реєстрацію права власності чи права оренди на земельну ділянку на вул. Галшки Гулевичівни, 12а відсутні.

Департаментом муніципальної варти Луцької міської ради не вдалось встановити власника зазначеної у зверненні споруди. Після встановлення власника, департаментом буде зобов’язано його привести до належного стану земельну ділянку за вказаною у зверненні адресою.

Станом на 7 травня, на інтернет-платформі ОЛХ появилось повідомлення про продаж будинку за вказаною ціною у 70 тисяч доларів.

         

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити