image
 |  14 4 Вересня 2020 | 14:51

У Старому місті відкрили галереї підземель Башти Чорторийських

У Луцьку в історичній частині міста відкрили галереї, що сполучають між собою нововідкриті підземні приміщення Башти Чорторийських та єзуїтського колегіуму.

Про це інформує Адміністрація Державного історико-культурного заповідника у м. Луцьку.

Роботи проводяться спільними зусиллями Охоронної археологічної служби Інституту археології НАН України, Адміністрації Державного історико-культурного заповідника у м. Луцьку, Спілки археологів України та Волинського національного університету імені Лесі Українки у рамках міжнародного проєкту "Польща-Білорусь-Україна".

«Це найбільші археологічні відкриття на Волині з часів проголошення Незалежності України Виявленні відкриття не залишили байдужими нікого, адже саме тут і зараз відкривається невідома історія нашого міста!

В ході археологічних робіт було виявлено чимало знахідок. Зокрема мініатюрна посудина-заклад XVII ст, фрагмент оригінальної фаянсової посудини із гербом XIX ст, різноманітні вироби зі скла, комплекс пізньобарокових керамічних декорів», - йдеться у дописі.

              

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити