image
 |  14 2 Вересня 2019 | 12:45

У стінах Луцького замку відгримів фестиваль середньовічного духу

Цими вихідними у стінах Луцького замку відбувся фестиваль, який об'єднав понад сотню лицарів з різних областей нашої держави - «Середньовічний Лучеськ».

Про це йдеться в сюжеті «Волинських новин».

Фестиваль «Середньовічний Лучеськ» став не лише місцем проведення кубку України із середньовічного бою та відбірковим етапом до формування Національної збірної України, але й цікавою локацією для лучан.

Гості свята мали нагоду зануритися в атмосферу середньовічного міста з усіма його принадами: ярмарком, частуваннями, музикою та вишуканими шатами. Усі, хто хотів відчути себе воїнами могли повправлятися у стрільбі з лука та фехтуванні. До речі, організатори передбачили зброю та обладунки для різних вікових категорій.

    

Водночас, для любителів історії проходили гутірки на цікаві теми — магію карт Таро та життя і пригоди лицарів. 

Справжньою прикрасою фестивалю стали масові бої «10 на 10» та фінал дуелей між лицарями «Щит-меч». Якщо перші вражали масштабністю та драйвом, то другі — інколи нагадували своєрідну шахову партію. Це й не дивно, адже у фіналі зібралися 12 найкращих, з яких після двох раундів «плей-офф», залишилося 3. Окрім володіння мечем, воїни демонстрували і різноманітні тактичні прийоми у нападі та обороні. Про запеклість боїв свідчить, зокрема, той факт, що деяким бійцям доводилося кілька разів замінювати щити, які не витримували ударів супротивника.

    

 Атмосферності дуелям додавало і те, що вони відбувалися в достовірному антуражі: біля стін замку, з маршалами, гофмаршалом і герольдом турніру Олександром Шершуном з Мукачева. Саме він коментував двобої та пояснював тактику і стратегію лицарів.

Трійка переможців дуелей виглядає так: Олександр Масловський («Айна Бера Житомир») - 1 місце; Сергій Мазур («Айна Бера Київ») - 2 місце; Сергій Мороз («Шарухань», Харків ) - 3 місце

Після чоловіків свою майстерність продемонстрували лицарі-жінки. Вправне володіння алебардами та потужні удари змушували глядачів захоплено підтримувати учасниць змагання. На завершення фестивалю, відбулися бої «5 на 5», церемонія нагородження кращих воїнів та фаєр-шоу.

                                                 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити