image
 |  2 4 Жовтня 2019 | 19:08

У Сумській міськраді «Самопоміч» Садового солідаризувалася з «Опозиційним блоком»

Депутати Сумської міськради з фракції "Самопоміч" та "Опозиційного блоку" проігнорували позачергову сесію, на яку виносилося питання підтримки звернення до Верховної Ради та президента України щодо «недопущення капітуляції внаслідок імплементації так званої «формули Штайнмаєра».

Всього на сесію прийшли 23 з 43 депутатів, які одностайно підтримали проєкт звернення.

Депутати Сумської міськради закликають президента розірвати дипломатичні відносини з РФ та не відновлювати їх до повної деокупації всіх українських територій, домогтися реальних кроків на підтримку України від держав, які декларували безпеку та недоторканість її кордонів в обмін на відмову від ядерної зброї.

Також Сумська міськрада вимагає від глави держави "припинити практику прийняття доленосних для України рішень без врахування думки суспільства за його спиною".

Від парламенту депутати вимагають «заблокувати ухвалення нової редакції та не допустити продовження дії Закону України «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей», відомий також як Закон про особливий статус Донбасу.

Читайте також: Рада залишила депутатів недоторканими

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити