image
 |  0 22 Травня 2020 | 10:16

У сусідів: В будинку-інтернаті для престарілих у Здолбунові – спалах коронавірусу

У Рівненській області у Здолбунівському будинку-інтернаті для людей похилого віку та інвалідів коронавірусною інфекцією COVID-19 заразилися 12 осіб – шість співробітників та шість підопічних.

Про це пишуть Ліга.новини з посиланням на прес-службу Рівненської облдержадміністрації.

Зокрема, у Рівненській облдержадміністрації відзначили, що вісім з 12 тих, що заразилися COVID-19, знаходяться в стаціонарі, інші – на самоізоляції.

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль доручив провести службове розслідування за фактом спалаху інфекції.

"Створюємо комісію під керівництвом управління охорони здоров'я. Важливо визначити джерело інфекції для чіткого алгоритму дій і не допустити подальшого поширення хвороби. Адже дві третини підопічних перебувають в групі ризику", – зазначив Коваль.

За словами директора департаменту соціального захисту населення ОДА Олексія Шамак, вісім із тих, що заразилися, знаходяться в стаціонарі, інші – на самоізоляції. Всі хворі – з одного корпусу, він – ізольований. 

Зараз в інтернаті працюють дві мобільні бригади медиків, обстежують контактних осіб. Для локалізації спалаху проводять необхідні протиепідемічні заходи. 

У будинку-інтернаті організовують вахтовий метод роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Послаблення карантину: в МОЗ розповіли, що дозволять із 22 травня (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити