image
 |  178 8 Вересня 2024 | 12:47

У світі зростають ціна на каву, запаси якої скорочуються

По всьому світу зростають ціни на каву.

На це вплинули довготривалі засухи у Бразилії, пише gsminfo.com.ua

Запаси кави також скорочуються. Зараз немає передумов, щоб цін стабілізувались або знизились. Зростають ф'ючерси, що загрожує світовим поставкам.

Найпопулярнішою кавою є робуста та арабіка. Протягом останнього часу активний контракт на робусту зріс на 3.2%. Її запаси стрімко зменшуються. Аналогічна ситуація й з арабікою. За попередніми підрахунками її запаси вже зменшились на 34 тис. мішків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Володимирі на комунальному ринку меншає орендарів

Ситуацію ускладнює те, що разом із кліматичними змінами у Бразилії, виробничі потужності зменшив В'єтнам.

Трейдери спостерігають за ситуацією. За попередніми прогнозами цьогорічний врожай у Бразилії дуже поганий. Через це зросте ціна як продукції в магазинах, так і готової кави у закладах.

Водночас експорт зернової кави зростає. Але попит людей, які змушені перейти з дорожчої арабіки на дешевшу робусту, зростає ще швидше. Фермери не встигають задовольняти світовий попит і перспектив виправити ситуацію поки що немає.

Раніше Fitch Solutions повідомила, що на складах Intercontinental Exchange зберігаються запаси кави на найнижчому за останні 100 років рівні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити