image
 |  0 14 Червня 2018 | 13:55

У травні ціни на Волині впали на 0,1%

Споживчі ціни в області у травні 2018 року порівняно з попереднім місяцем знизились на 0,1%, в  Україні – не змінилися, з початку року зросли на 3,6% та на 4,4% відповідно.
Як повідомили «ВолиньUA» в Управлінні статистики Волинської області, на споживчому ринку області у травні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизились на 1,1%. Найбільше подешевшали яйця (на 13,5%) та сало (на 10,3%). Знизились ціни на овочі, молоко, гречані крупи, свинину, сметану, цукор, м'ясо птиці, яловичину, безалкогольні напої, сири, кисломолочну продукцію, масло на 5,9–0,6%. В той же час подорожчали рис, хліб, макаронні вироби, риба та продукти з риби, фрукти, соняшникова олія на 3,1–0,7%.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині збір ПДВ перевищив минулорічні показники майже на 20%.
Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли загалом на 1,9%.
Підвищення цін у сфері охорони здоров’я на 0,6% спричинено подорожчанням амбулаторних послуг на 2,2%, фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання – на 0,5%.
Ріст цін на транспорт на 1,1% зумовлено подорожчанням автомобілів на 1,2%, транспортних послуг – на 1,0%, палива та мастил – на 0,7%.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити