image
 |  2 10 Квітня 2021 | 11:16

У Центральному парку Луцька зустрічали птахів (ФОТО)

1-10 квітня «День зустрічі птахів» та операція «Пташки прилетіли» (встановлення шпаківень та дуплянок) відбулися у парку імені Лесі Українки м. Луцька. Цей захід був організований Волинським обласним еколого-натуралістичним центром Волинської обласної ради спільно з відділом екології Луцької міської ради (начальник Лисак Оксана Віталіївна), присвячений Міжнародному дню птахів.

Про це інформують на сторінці ВОЕНЦ у facebook.

До заходу приєдналися Міський еколого-натуралістичний центр учнівської молоді та закладів освіти Луцька. Орнітологічне свято розпочато театралізованим дійством «Птахів викликаємо з теплого краю».

Для учасників заходу екскурсію по екологічній стежці провів начальник еколого-освітньої та рекреаційної роботи Національного природного парку «Цуманська пуща» Слободян Роман. Вихованці Центру мали змогу познайомитись із рослинним і тваринним світом Волині та дізнатися про тварин Червоної книги Волинського краю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Березовий сік із Волині експортують до Європи та США

Про птахів, що мешкають в орнітологічному заказнику «Пташиний гай», розповіла методист відділу зоології ВОЕНЦ Ангеліна Шолом. Вихованці гуртків ВОЕНЦ та Ківерцівського центру позашкільної освіти мали змогу зустрітися з птахами у природі та розгледіти їх у бінокль, провести весняний облік птахів та взяти участь у майстер-класі «Виліплюємо жайворонків». Усі присутні відвідали Луцький зоопарк і познайомитися із мешканцями пташиного світу та розвісили за допомогою дорослих дуплянки, синичники, шпаківні. На завершення свята відбулась фотосесія на тему: «Летять на Волинську землю пташині зграї, бурлить, вирує на землі життя».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити