image
 |  0 13 Травня 2020 | 10:21

У Центрі громадського здоров'я забракували тести на коронавірус від Офісу Зеленського

Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я забракував вітчизняні ПЛР-тести на визначення коронавірусу, куплені Офісом президента Зеленського.

Відповідний лист, який з'явився у розпорядженні LB.ua, було відправлено головному санітарному лікарю України Віктору Ляшку, голові Держлікслужби Романові Ісаєнку та директорові фірми-виробника "Укргентех" Дмитру Синюку.

"За результатами верифікації методики однокрокової полімеразної ланцюгової реакції зі зворотною транскрипцією з використанням тест-системи "Detection Kit for 2019 Novel Coronavirus (2019 nCoV) RNA (PCR-Fluorescence Probing)" виробництва ТОВ "Укргентех"... ця система визнана не верифікованою", – повідомили в ЦГЗ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після фатальних пожеж у російських лікарнях США вилучили поставлені Росією апарати ШВЛ

Під час перевірки виявилося, що чутливість і специфічність тест-системи не відповідає значенням, заявленим виробником.

"Заявлені виробником значення чутливості і специфічності цієї тест-системи не підтверджені верифікаційними дослідженнями у практичних лабораторіях. З огляду на результати верифікації, використання такої тест-системи не може здійснюватися в установах охорони здоров'я для етіологічної діагностики COVID-19", – йдеться у заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Плюс 402 за добу: в Україні – 16 тисяч 425 підтверджених випадків COVID-19, на Волині – 510 інфікованих

Як нагадує OBOZREVATEL, закуплені Міністерством охорони здоров'я "вітчизняні" ПЛР-тести для діагностики COVID-19, імовірно, можуть виявитися частиною китайського гуманітарного вантажу, довкола якого нещодавно розгорівся скандал – стало відомо, що керівництво Офісу президента в розпал карантину займається контрабандою медтоварів із Китаю.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити