image
 |  4 24 Березня 2021 | 10:08

У центрі Луцька безплатно обстежили людей на пересувному флюорографі (ВІДЕО)

У Луцьку на Театральному майдані під час роботи пересувного флюорографа обстежили 61 волинянина.

Про це розповіла «Суспільному» лікарка Людмила Симонюк.

Акція відбулася з нагоди Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом, який відзначають 24 березня.

Рентген робили безплатно всім охочим. Лучанин Денис Васильєв, який про захід дізнався через соціальні мережі, розповів: в лікарню йти не планує через черги та тривалий запис до сімейного лікаря. Зі слів чоловіка, обстеження на пересувному флюорографі зручне через мінімальний час очікування.

У 2020-му році на активний туберкульоз легень вперше захворіло 390 пацієнтів. Це на 24,6 % менше, ніж у 2019 році, повідомила лікарка Людмила Симонюк. Із її слів, деякий час обстеження відкладалися через епідемію коронавірусу.

Всього на Волині з активною формою туберкульозу лікується 376 хворих, а в протитуберкульозному диспансері – 72 особи, повідомила медична директорка обласного фтизіопульмонологічного медцентру Оксана Комар.

Зі слів лікарки в області значно зросла захворюваність на туберкульоз дітей: майже на 25 % знизилася захворюваність, а в дітей зросла у п'ять разів. Лікування хворих з діагнозом "туберкульоз" є безплатним, додала лікарка.

Пересувний флюорограф на Театральному майдані працював три години. Як повідомила Суспільному лікарка Людмила Симонюк, за цей час підозр на туберкульоз серед обстежених людей не виявили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні заборонили ходити без масок вулицями?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити