image
 |  2 18 Червня 2021 | 20:00

У центрі Луцька готують до запуску «квітковий» фонтан

У Луцьку на проспекті Волі триває реконструкція фонтану "Квітка". На об'єкті проводять не лише зовнішні оздоблювальні роботи, а й внутрішні, зокрема відновлюють систему подачі води.

Про це розповіла Суспільному речниця "Луцькводоканалу" Ольга Федоренко.

Наразі ремонтники очищують об'єкт, замінюють старі гранітні плити на нові, а також відновлюють систему подачі води до фонтану, яка до цього була в занедбаному стані.

"Відновлення відбувається власними силами водоканалу в межах наявних ресурсів. Фіксованої суми немає. На ремонт уже витратили більше 1 мільйона гривень – це кошти підприємства", – зазначила Ольга Федоренко.

Зі слів речниці підприємства, під час ремонтних робіт з'ясувалося, що декоративні квітки у водограї не бетонні, а зроблені з латуні – сплаву декількох металів.

Фонтан має бути новий, більш сучасний, каже Ольга Федоренко. Ремонт "Квітки" планують завершити до Дня Конституції України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині викрили двох «смотрящих» у виправній колонії (ФОТО)

Раніше на об'єкт склали акт обстеження, за яким конструкцію визнали непридатною до реконструкцію, проте пізніше в "Луцькводоканалі" вирішили таки відновити фонтан.

"Багато лучан висловлювалися за збереження обєкту, тож вирішили зберегти його як історичну пам'ятку", – додала речниця підприємства.

Нагадаємо, наприкінці травня 2021-го фонтан навпроти головного корпусу ВНУ імені Лесі Українки обгородили банером. У червні на водограї стартували ремонтні роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині орендарі занедбали 67 гектарів землі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити