image
 |  18 24 Вересня 2023 | 23:31

У центрі Луцька під виглядом ОСББ хочуть приватизувати землю (ФОТО)

У центрі Луцька хочуть приватизувати дві земельні ділянки під будинками під виглядом ОСББ.

Про це стало відомо під час засідання земельної комісії Луцькради, - пише ВолиньUA.

В одному з проєктів рішення йдеться про те, що ОСББ будинку в центрі Луцька просить надати в постійне користування земельну ділянку на вул. Словацького, 5 у м. Луцьку, площею 0,0396 га для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об'єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури.

вулиця Словацького, 5

Схожа ситуація і з об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку «Сенаторки Левчанівської 9», яке теж просить надати дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення в постійне користування земельної ділянки комунальної власності на вул. Сенаторки Левчанівської, 9 орієнтовною площею 0,03 га, і теж для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об'єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури.

вулиця Сенаторки Левчанівської, 9

Слід зазначити, що комісія не підтримала ці проєкти рішеннь.

Варто відмітити, що дані будинки знаходять у ненайкращому стані: занедбаний фасад, напівзруйновані вікна та дах.

Припускаємо, що квартири у цих будівлях давно вже викуплені, і будуть перебудовані не під житлову забудову, а – комерцію. Мова про збереження цих будинків наразі не йдеться.

Минулої сесії ці обидва проєкти рішення вже виносилися на порядок денний. Депутати питання не підтримали.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити