image
 |  14 4 Листопада 2019 | 21:48

У центрі Луцька таємно будують на «Святій горі» (ФОТО)

На вулиці Гаврилюка невідомі розпочали розпочали будівництво. Дане місце знаходиться в історично ареалі Луцька – Свята гора.

Про це інформує власкор «ВолиньUA».

На одній із центральних вулиць Луцька, Гаврилюка, невідомі розпочали будівництво. Чому невідомі? Адже паспорта виконання будівельних робіт немає, отож, що будують і хто не відомо.

Робочі, які квапливо заливають земельну ділянку бетоном, розповідають, що будують торгово-офісний центр. Мовляв із жителями все погодили.

Слід додати, що вулиця Гаврилюка знаходиться паралельно Лесі Українки. Фактично історичний центр міста.

Свого часу художники зображали вигляд міста з боку нинішньої вулиці Лесі Українки, яка колись була більш горбиста, ніж нині, і мала кілька пагорбів – Градна гора, Свята гора, П’ятницька гора. Вигляди на Глушець і Старе місто були дійсно мальовничі, бо пагорби не були так забудовані, як тепер. Було більше зелені і природи.

Вигляд на замок та костел єзуїтів з нинішньої вулиці Гаврилюка (Свята гора). Зображення середини ХІХ століття П.Струкова

Нині можна припустити, що будівельні роботи здійснюються на Святій горі де можуть знаходитися древні поховання. Однак, археологічних досліджень на місці теперішнього будівництва навряд чи здійснювали.  

   

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити