image
 |  2 8 Червня 2021 | 11:48

У центрі Луцька утворився затор через несправний тролейбус (ФОТО)

У центрі Луцька, на проспекті Волі, другий день підряд зупиняються тролейбуси. Ймовірною причиною зупинки є несправності.

Старий електротранспорт Луцька перебуває в не найкращому стані. Виходять з ладу польські тролейбуси «Єльч» придбані у 2014 році. Тоді на закупівлю «рогатих» з бюджету витратили 110 тисяч гривень за одиницю. В цілому придбали шість таких тролейбусів, які з першого дня роботи створювали проблеми для водіїв та посажирів й часто виходили з ладу.

Даний транспорт виготовлений у 2000-х роках і давно вичерпав свій ресурс. У 2014 році Луцька влада купівлею зношених тролейбусів – врятувала поляків від їх подальшої утилізації.

У 2014 році Василь Байцим, депутат Волинської обласної ради. У минулому – заступник Луцького міського голови, коментував купівлю металобрухту так:

«Я цю справу розпочинав. Це вигідно для міста з точки зору ефективності використання бюджетних коштів! Якби ми купували нові, вітчизняні, то громаді міста треба було б викласти близько 20 мільйонів гривень (за 10 тролейбусів у 2012 році –авт.)».

До слова, цього річ Луцьк закупить 30 нових тролейбусів "Богдан".

 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити