image
 |  2 11 Вересня 2018 | 12:01

У Варшаві покажуть фільм про полонених у ЛНР

Під час щорічної конференції ОБСЄ про права людини і демократію HDIM покажуть фільмі "Крихка свобода/Tangible Freedom" про полонених на Донбасі.
Покази відбудуться для учасників 12 вересня у Фонді Гельсінської спілки з прав людини, а також для всіх охочих 13 вересня в Українському домі у Варшаві.
35-хвилинну документальну картину про незаконну в'язницю в підвалі Луганської ОДА створили кінематографісти об'єднання Вавилон'13 та студії DocNoteFilms спільно з правозахисниками Східноукраїнського центру громадських ініціатив.
Автори фільму представляють історії чоловіків і жінок у контексті послідовності подій від початку Євромайдану до окупації Луганська і встановлення влади самопроголошеної республіки. Відправною точкою для створення фільму стала велика кількість випадків катувань, нелюдського поводження та такого, що принижує людську гідність. Це все було задокументовано правозахисниками Східноукраїнського центру громадських ініціатив та представлено у звіті "У підвалі будинку ЛНР".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий рекорд «Мрії»: літак-гігант без зупинок долетів до США


Робота над фільмом тривала півроку та потребувала особливого підходу. Оскільки будівля Луганської ОДА досі перебуває під окупацією бойовиків так званої ЛНР, фото і відео приміщення відзняти не було можливим.
"Коли прийшов до тями, було дуже важко дихати. Як виявилося, це був холодильник, до якого кидали тих, кого досить сильно було побито. Там я перебував перші три дні. Ну наскільки можу це зараз зрозуміти", - згадує визволений з незаконного ув'язнення чоловік.

Після показів у Польщі прем'єра фільму відбудеться у Києві.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити