image
 |  5 23 Вересня 2018 | 15:41

У Варшаві заяви українського посла Дещиці викликають огиду

У польському уряді жорстко розкритикували слова українського посла Андрія Дещиці стосовно необхідності відновлення знищених українських пам’ятників на території Польщі.
Про це DT.UA повідомило джерело в польському уряді, яке побажало залишитись неназваним, - інформує Zik.
За словами джерела, український посол Андрій Дещиця перейшов червону межу, коли в ефірі польської радіостанції RMF24 заявив про те, що Україна надасть дозвіл Польщі на ексгумаційні роботи лише після відновлення знищених українських пам’яток на території Польщі – в Пікуличах під Перемишлем і Монастирі біля Верхрати.
При цьому Дещиця визнав, що заборона на проведення ексгумаційних робіт – емоційне рішення Києва, прийняте після того, як польська влада не відреагувала на знищення українських пам’яток.
«У Варшаві заяви посла Дещиці викликають огиду. Це оцінка не тільки керівництва МЗС, але й польського уряду», – зазначило джерело.
«У Варшаві зростає розчарування Києвом, його підходами в політиці історичної пам’яті», – додало джерело.

За його словами, у Польщі слова Дещиці сприйняли як шантаж.
«Варшава не розмовлятиме з Києвом на умовах шантажу. Насамперед з віце-прем’єром Павлом Розенком. Польща не довіряє українській стороні», – заявив співрозмовник.

Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2018/09/23/v_uryadi_polshchi_zayavyly_shcho_zayavy_posla_ukrainy_vyklykayut_vidrazu_1412159

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити