image
 |  11 25 Червня 2020 | 20:09

У вересні Росія може вторгнутися в Херсонську область, – генерал США

Поруч із Чорним морем і Україною у вересні в Росії буде велика кількість військ.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

У вересні Росія може здійснити військове вторгнення в Херсонську область через посуху та нестачу води в Криму. Про це в програмі «Насправді: світ» на телеканалі «ДІМ» заявив екскомандувач Збройними cилами США в Європі Бен Ходжес. Якраз у вересні Збройні cили РФ збираються провести навчання «Кавказ 2020».

Тому в Південному військовому окрузі, поруч із Чорним морем і Україною, буде велика кількість військ і військового потенціалу.

«У них значна посуха через погоду і тому, що Україна правильно заблокувала воду, яка надходить із річки Дніпро по Північно-Кримському каналу на півострів. Так що там проблема з водою. Це проблема, яка виникла через незаконну російську анексію», – сказав генерал.

За його словами, півострів дуже важливий для Москви, адже саме з портів окупованого Криму російські кораблі вирушають на підтримку злочинних режимів у Сирії та Лівії.

«Сподіваюся, я помиляюся, але в мене є бачення (і це настільки типово для того, що Росія зробила в минулому), що під час навчань на Кавказі вони оголосять гуманітарну кризу в Криму через воду, а потім скажуть, що не мають вибору», – припустив Ходжес.

Він вважає, що російські військові можуть захопити дамбу в Херсоні на півночі, щоб дозволити воді повернутися до Криму.

«Порти в Криму оголосили закритими, і Росія незаконно їх використовує. На Заході всі повинні заявити, що будь-яке російське судно, що виходить із цих портів, автоматично блокується», – резюмував Ходжес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Обнулити» Путіна: в Росії почали голосувати за поправки до Конституції

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити