image
 |  4 30 Серпня 2021 | 22:46

У Верховному Суді продовжуються відставки суддів

Ще двоє суддів Верховного Суду 30 серпня подали у відставку. Мовиться про суддів Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Світлану Вус та Василя Огурецького.

Про це повідомляє «24 канал».

Їхні заяви на звільнення вже отримала Вища рада правосуддя. Питання відставки Вус і Огурецького розглянуть на засіданні ВРП, яке відбудеться 2 вересня.

Це не перша відставка судді ВС і, за даними ЗМІ, не остання. Попередньо, найближчим часом ще один суддя Верховного Суду піде у відставку. Мовиться про Володимира Британчука.

І Вус, і Огурецький є досвідченими служителями Феміди. Пані Світлана працює у Верховному Суді з 1996 року, тобто вже 25 років. А її колега Василь Огурецький працював 22 роки суддею Апеляційного суду Донецької області. У Верховному Суді він працює з листопада 2017 року.

Масова відставка суддів Верховного Суду відбувається на тлі гострої кадрової кризи у судах. Нещодавно Вища рада правосуддя та Державна судова адміністрація не змогли знайти суддів для адміністративної апеляції.

Додамо, раніше суддя Микола Гусак подав у відставку з Верховного Суду. Він став п'ятим суддею ВСУ, який за останній рік подав у відставку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні прийняли на роботу довічно засуджену

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити